preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo

 > Naslovnica

Stigla računala! HEP nagradni natječaj „Za naše male GENIJALCE“

Autor: Kristina Perić, 21. 3. 2024.

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja.

Hrvatska elektroprivreda je i ove godine pokrenula akciju kojom nagrađuju kreativnost učenika. Na nagradni natječaj mogu se javiti sve škole u Republici Hrvatskoj, tako smo i mi prijavili naš rad na nagradni natječaj

Vrijedni i kreativni učenici 8. a razreda na Satu razrednika osmislili su zanimljiv i edukativan video tijekom kojega izvode pokuse i prikazuju kako sve možemo istraživati i pripremati se za izvođenje pokusa. Proces istraživanja, izvođenje eksperimentalnog dijela, ali i donošenje zaključka puno je brže, uspješnije i točnije uz primjenu tehnologije i dostupnost novih informacija. Gorenjem magnezija, pripremom lužnate otopine Na OH, provjera pH vrijednosti otopina samo su dio istraživanja i prikaza istraživačkog rada.

Učenici su s velikim entuzijazmom i motivacijom pristupili radu, budući je natječaj nagradni.

Pripremljeni materijal poslan je na nagradni natječaj, a nakon određenog vremena dobili smo informaciju da je rad naših učenika nagrađen s računalima.

Tim povodom u utorak 19. 3. 2024. u našu školu iz Zagreba došli su gosti i naše učenike nagradili za vrijedan i kvalitetan rad.

Našu školu posjetili su Vanja Varda, direktorica Sektora za tržišnu i marketnišku strategiju, Marija Žigić, kordinator u službi za marketnišku strategiju, Venecije Mihaljević, voditelj Službe za korisnike i zajedničke poslove u sektoru za informacijsko-komunikacijske tehnologije, Jelena Damjanović, voditelj službe za marketnišku strategiju.

U nagradnom natječaju učenici su našu školu obogatili sa četiri nova računala. Računala će učenicima pomoći u nastavi, za nova istraživanja, usvajanja znanja, ali i nove kreativne radove.

Zahvaljujemo se Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što su prepoznali trud naših učenika i nagradili ih.

Učenici su razgovarali s gostima o obrazovanju, izboru zanimanja, obrazovanju i smjernicama za budućnosti vezanim za izbor zanimanja.

Članovi HEP-a, koji su uručili nagrade, pohvalili su učenike za njihov rad te ih potaknuli da i dalje sudjeluju u njihovim natječajima kojima je cilj opremiti što više škola u Republici Hrvatskoj računalnom opremom.

Hvala našim gostima što su izdvojili svoje vrijeme i  došli u našu školu kako bi upoznali učenike i školu.

Iz ovoga susreta proizlazi mnogo toga lijepoga, osim nagrade, bilo je tu i puno savjeta našim učenicima koje su oni pažljivo slušali, a vezana su njima trenutno za najvažniji izbor, a to je izbor srednje škole.

Zahvaljujemo se Hrvatskog elektroprivredi i veselimo se novim istraživanjima na novim računalima!

 

Dijana Penava, prof. biologije i kemije
Pretražite stranicu
Foto - video - Cesarus

  

FOTO        VIDEO

 ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI LIST

Korisni linkovi

 

Korisni linkoviKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Časopisi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo / Trg Bana Jelačića 15, HR-32281 Ivankovo / os-acesarec-ivankovo.skole.hr / ured@os-acesarec-ivankovo.skole.hr
preskoči na navigaciju