preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo

 > Naslovnica

Dobro je činiti dobro

Autor: Kristina Perić, 26. 3. 2024.

Učenici sedmih razreda naše škole sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja namirnica za potrebite naše župne zajednice povodom Uskrsa.

S ciljem i dobrobitima ove akcije učenike je upoznala vjeroučiteljica Marijana Karačić. U suradnji s predstavnicima Caritasa Ivankovo vjeroučiteljica Marijana Karačić, učiteljica hrvatskoga jezika Jasenka Tisucki i učitelj matematike Goran Pavić organizirali su prikupljanje i dostavu namirnica u Caritas te zajednički susret s predstavnicima u prostorijama Caritasa. Učenici su se uz podršku roditelja rado odazvali ovoj akciji, pokazali su humanost i solidarnost te tako osvijestili važnost ovakvih djela.

U petak 22. 3. zajedno smo se zaputili prema Caritasu gdje su nas dočekali voditelj Milan Stjepanović i dugogodišnji volonteri. Učenici su se smjestili u dvorani u kojoj im je voditelj održao predavanje o djelovanju Caritasa u Ivankovu. Vrijednu i dugogodišnju službu ove organizacije posebno je dočarala i prezentacija kako bi učenici i vizualno stekli dojam o radu našeg župnog Caritasa. Među lijepim riječima upućenim učenicima, izdvajamo poruku gospodina Milana: „Oplemeni svoj život i život drugoga.“

Obogaćeni ovim plemenitim iskustvom pozdravili smo se i uputili prema školi. Svoje dojmove o ovome događaju i poticajne poruke učenici su zapisali za pamćenje oblikujući straničnike kojima su ukrasili razredne panoe. Tako su potaknuli i ostale učenike na promišljanje o važnosti karitativne službe.

                                                                                              Učitelji i učenici
Pretražite stranicu
Foto - video - Cesarus

  

FOTO        VIDEO

 ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI LIST

Korisni linkovi

 

Korisni linkoviKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Časopisi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo / Trg Bana Jelačića 15, HR-32281 Ivankovo / os-acesarec-ivankovo.skole.hr / ured@os-acesarec-ivankovo.skole.hr
preskoči na navigaciju