preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo

vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Kristina Perić, 17. 11. 2023. 09:04

Učenici 7. b razreda prigodnim su aktivnostima na Satu razrednika obilježili 32. obljetnicu stradanja Vukovara. Sat smo započeli prikazivanjem fotografije vukovarskog vodotornja.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige

Autor: Kristina Perić, 13. 11. 2023. 09:20

Učenici 7. abc razreda i članice literarne skupine sudjelovali su u ovogodišnjoj proslavi manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Cilj je ovogodišnje manifestacije ukazati na važnost prevoditelja i odvija se pod geslom  Književnost bez granica!
 

 

 [više]

Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Perić, 13. 11. 2023. 09:10

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. godine u suradnji sa Europskom komisijom. Kulturna baština društva svoje bogatstvo temelji na jezičnoj raznolikosti.

Poticanje učenja različitih europskih jezika omogućuje povećanje višejezičnog razumijevanja i promicanje bogatstva jezične i kulturne raznolikosti Europe. Učenici 6. c razreda i 7. abc razreda prigodnim su aktivnostima obilježili ovu značajnu manifestaciju.

Više o razradi samih aktivnosti i ostvarenim ishodima možete pročitati  u prezentaciji.

                                                                                          Jasenka Tisucki, prof.

 [više]

Međunarodni dan pismenosti

Autor: Kristina Perić, 13. 11. 2023. 09:05

Učenici 6. c razreda prigodnim su aktivnostima obilježili ovogodišnji Međunarodni dan pismenosti. Na početku sata učenici su poslušali uvodno predavanje kako bi se prisjetili zašto nam je važan ovaj dan te kada i kako je nastala ideja o njegovom obilježavanju. Učenici su se upoznali i s podatcima koji ukazuju na još uvijek veliku raširenost nepismenosti u svijetu. Nakon predavanja uslijedilo je iskazivanje mišljenja i dojmova te postavljanje pitanja. U središnjem dijelu sata učenici su bili upoznati s predviđenim aktivnostima u kojima će sudjelovati.

U skupinama su osmislili i izradili rješenja nekoliko zanimljivih zadataka. Učenici su pronalazili citate koji nam govore koliko su vještine čitanja, pisanja, govorenja i slušanja važne. Neke od citata prevodili su i na engleski i njemački jezik koje učenici uče u školi. Učenicima je posebno bio zanimljiv zadatak spajanja parova dijelova citata koji govore o knjigama. Jedna skupina učenika istražila je zanimljivosti vezane uz pismenost u svijetu i o tome su izradili plakat. Svojim radovima ukrasili su školski pano kako bi poruka obilježavanja ovog važnog događaja ostavila što veći trag.

 [više]

Tjedan školskog doručka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristina Perić, 13. 11. 2023. 09:02

Učenici 7. b razreda na Satu razrednika prigodnim aktivnostima obilježili su Tjedan školskog doručka. Kako ističu organizatori događaja iz HZJZ-a, Tjedan školskog doručka svake nas godine podsjeća na važnost nutritivno bogatog obroka u školi, ali i slavi sve one koji svakodnevno sudjeluju u školskom doručku: one koji ga planiraju i osmišljavaju, one koji ga pripremaju i naravno one koji ga s radošću konzumiraju.

 [više]

Croatica za djecu i mlade

Autor: Kristina Perić, 25. 4. 2023. 12:09

I ove smo se godine aktivno uključili u provedbu projekta Croatica za djecu i mlade. Projektom se promiče  hrvatski jezik i hrvatsku pisanu baštinu, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projektni tim čine sveučilišni nastavnici s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i nastavnici iz pojedinih osnovnih i srednjih škola. Aktivnosti su u našoj školi održane 24. travnja 2023. godine. Sudjelovali su zainteresirani učenici šestih, sedmih i osmih razreda, a koordinatorica projekta za našu školu bila je učiteljica hrvatskoga jezika Jasenka Tisucki.

Projektne aktivnosti sastojale su se iz dva dijela, a to su:

1. Predavanje s računalnom prezentacijom na temu: "Povijest hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine"

2. Radionica o pojedinoj temi iz hrvatskoga pravopisa, npr.: "Veliko i malo početno slovo"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Pretražite stranicu


Napredno pretraživanje
Traži
Foto - video - Cesarus

  

FOTO        VIDEO

 ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI LIST

Korisni linkovi

 

Korisni linkoviKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Časopisi
CMS za škole logo
Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo / Trg Bana Jelačića 15, HR-32281 Ivankovo / os-acesarec-ivankovo.skole.hr / ured@os-acesarec-ivankovo.skole.hr
preskoči na navigaciju