preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo

Login
Pretražite stranicu
Foto - video - Cesarus

  

FOTO        VIDEO

KNJIŽNICA   ŠKOLSKO ZVONO

ŠKOLSKI LIST

Korisni linkovi

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Časopisi

 

 

Korisno

vijesti
Festival prava djece
Kristina Perić / datum: 30. 11. 2021. 14:28

Ove godine održao se trinaesti po redu Festival prava djece. U centru ove manifestacije su djeca i mladi te njihovo stvaralaštvo. Cilj je promicati dječja prava i stvaralačke radove djece i mladih. Festival organizira Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator u  suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom. Na mrežnoj stranici https://festivalpravadjece.com/skolski-objektiv/  mogu se pronaći filmovi koje su snimili članovi filmskih družina diljem Hrvatske. Teme filmova govore o toleranciji, vršnjačkom nasilju, prvim simpatijama i sl. Svaku od tema moguće je dalje razraditi u obliku rasprave na nastavi. Tim stručnjaka iz Foruma za slobodu odgoja pripremio je i pripreme koje u tome mogu pomoći nastavnicima.


[OPŠIRNIJE]Iz krvi i bola niklo je cvijeće – Hrvatska moja zahvalna i ponosna 2
Kristina Perić / datum: 29. 11. 2021. 09:17

Nekoliko učenika petog a i b razreda i literarna skupina naše škole pod mentorstvom nastavnice Jasenke Tisucki uključili su se u eTwinning projekt pod nazivom Iz krvi i bola niklo je cvijeće – Hrvatska moja zahvalna i ponosna 2. Cilj projekta je učiti učenike o povijesti svoga naroda, o Domovinskom ratu, žrtvi Vukovara, Škabrnje  i ostalih mjesta koja su podnijela velike patnje, učiti o oprostu i zašto je važno s nadom gledati u budućnost. Cilj će se ostvariti kroz niz aktivnosti na kojima će se učenici upoznati s događajima iz Domovinskog rata i s važnim obljetnicama iz novije hrvatske povijesti. Učenike će se poticati na toleranciju, zahvalnost prema žrtvama i na jačanje ljubavi prema Domovini. Tijekom školske godine kod učenika će se razvijati želja za trajnim učenjem i istraživanjem, kritičkim promišljanjem o samim povijesnim događajima, a i potreba da posjete mjesta stradanja. Upoznat će povijest svoga mjesta za vrijeme Domovinskog rata. Također, učenici će upoznati i bogatu kulturnu baštinu naše zemlje.


[OPŠIRNIJE]Jesenski tjedan
Kristina Perić / datum: 29. 11. 2021. 09:01

Učenici petog a i b razreda na nastavi hrvatskoga jezika prigodno su obilježili dolazak jeseni. Na satima književnosti obrađivali smo pjesme D. Cesarića, Jesen i A. B. Šimića, Himnos. Prvi zadatak bio je naučiti krasnosloviti jednu pjesmu. Na sljedećim satima književnosti učenici su se upoznali s pripovjednim tekstom I. Bashevisa Singera, Ole i Trufa. Neobična ljubavna priča ispričana jezikom lišća učenicima se posebno svidjela. Učenici su se upoznali s pripovjednim postupcima koji oblikuju književni tekst. Za zadaću su trebali naučiti ispričati sažetak priče. Učenike je u razredu dočekala košara jesenskog lišća. Učenici su birali listove pomoću kojih su prepričavali priču. Doživljaj jeseni u razredu obogatile su i učenice koje su članice literarne skupine s prigodnim plakatima.


[OPŠIRNIJE]Obogati život knjigom
Kristina Perić / datum: 20. 11. 2021. 08:49

U razdoblju od 15. listopada do 15. studenog već tradicionalno u našoj školi obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Tema ovogodišnje manifestacije je Hrvatski autori u Godini čitanja,  a moto glasi Ajmo hrvati se s knjigom! Prilika je to da učenici osvijeste potrebu za čitanjem knjiga, prepoznaju važnost čitanja u svom učenju i razvoju te osjete mnoge dobrobiti koje čitanja pruža. Ove godine učenici su tijekom nastave i izvannastavnih aktivnosti poslušali predavanje o važnosti knjige u ljudskom životu, pogledali su prezentaciju o važnosti čitanja i izlagali su svoje prezentacije o najpoznatijim hrvatskim književnicima. Tijekom nastave na daljinu učenici su pisali preporuke svojih omiljenih knjiga i tako upoznali druge učenike s mnoštvom zanimljivih naslova i motivirali ih na čitanje. Prisjetili su se aktivnosti kojima smo tijekom prošle i ove školske godine obilježili 2021. godinu kao Godinu čitanja.


[OPŠIRNIJE]Climate Action Project
Kristina Perić / datum: 8. 11. 2021. 09:14

I ove godine učenici naše škole uključili su se u projekt koji se bavi jednim od najvećih izazova današnjeg društva, a to su klimatske promjene. Projekt je besplatan, raspoređen je na šest etapa od kojih svaka traje tjedan dana, a u njemu sudjeluju učenici i učitelji iz cijelog svijeta. U projekt se mogu uključiti djeca i mladi od 4 do 21 godine. Tijekom brojnih aktivnosti učenici uče o uzrocima i učincima klimatskih promjena u svijetu i u svojim regijama. Istražuju i proučavaju zadanu temu te predlažu moguća rješenja. Učenici surađuju s učenicima iz drugih zemalja, dijele svoje radove, komentiraju ih i zajedno poduzimaju određene akcije kako bi osvijestili važnost rješavanja ovog problema u svijetu. Učenici se tako uče kritičkom promišljanju, empatiji, razvijaju svoju kreativnost, pismeno i usmeno izražavanje. Najvažnije je kako uče na nov, drugačiji način, kroz suradnju s učenicima iz cijelog svijeta. Projekt podržavaju brojne poznate osobe, znanstvenici, svjetski čelnici i ministarstva obrazovanja. Projekt podržavaju i vlade nekih država te je medijski popraćen od nekih od najvećih svjetskih nacionalnih televizija.


[OPŠIRNIJE]Tjedan školskog doručka
Kristina Perić / datum: 15. 10. 2021. 08:54

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i ove je godine osmislio aktivnosti u sklopu projekta Živjeti zdravo, a vezano uz školski doručak. Učenici 5. b razreda sudjelovali su u projektu Tjedan školskog doručka koji se održavao tijekom drugog tjedna u listopadu. Učenici  su se na satu razrednika upoznali s programom projekta, ciljem i zadatcima. Ove godine glavna tema osim važnosti uključivanja zdravog doručka u obveznu prehranu školaraca, bilo je povrće kao sastavnica koju treba što više uključiti u doručak. Učenici su pročitali savjete stručnjaka na stranici HZJZ-a o nutritivnoj vrijednosti povrća, a zatim su upoznali i zanimljivosti o šarenom povrću. Prvo su se prisjetili nekih vrsta povrća, a zatim su ga razvrstavali prema bojama. Nakon toga naučili su kako svaka boja povrća označava različite dobrobiti na naše zdravlje.


[OPŠIRNIJE]Dani medijske pismenosti 2021.
Kristina Perić / datum: 20. 5. 2021. 10:52

  Učenici osmih razreda naše škole uključili su se u projekt Dani medijske pismenosti koji se provodio od 19. do 25. travnja ove godine. Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku provode ovaj projekt četvrtu godinu za redom. Cilj je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, prilike za učenje o medijima. Projekt nudi mnoštvo prijedloga za zanimljive i korisne aktivnosti, a ove godine posvećen je utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih.


[OPŠIRNIJE]Climate action day- međunarodni projekt
Kristina Perić / datum: 16. 4. 2021. 09:02

Ove godine učenici naše škole prvi put su sudjelovali u međunarodnom projektu pod nazivom Climate action day. Projekt je trajao šest tjedana, a u njegovu realizaciju uključilo se 135 zemalja i 2,5 milijuna učenika. Voditeljica projekta za našu školu bila je nastavnica Ivana Ljevnaić. U projekt su se uključili  i učenici 7. c razreda pod vodstvom nastavnice Jasenke Tisucki. 

          

Cilj projekta bio  je osvijestiti brigu o okolišu kod učenika te upozoriti na negativne posljedice klimatskih promjena, ali i razvijati govorničke vještine, pripremiti se za javni nastup, izrađivati digitalne sadržaje i dr. Spoznaje o tome učenici su stekli učeći.


[OPŠIRNIJE]Učenici 8. b razreda obilježili su Svjetski i Europski tjedan novca
Kristina Perić / datum: 1. 4. 2021. 12:43

U razdoblju od 22. do 28. ožujka u svijetu se obilježio Svjetski i Europski tjedan novca. Povod ovom događaju potreba je za stjecanjem osnovnih znanja iz područja financijskog obrazovanja kod djece i mladih. Istraživanja su pokazala kako djeca i mladi slabo poznaju važnost pravilnog služenja financijama i kako ih je s tom temi potrebno bolje upoznati. Razvijanjem znanja i vještina iz područja financijske pismenosti, želi se postići bolja kvaliteta života kod mlađe populacije. Manifestacija se održava od 2012. godine, a u njezino obilježavanje do sada su se uključili milijuni djece i mladih iz većine svjetskih država.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatskog jezika – projektne aktivnosti
Kristina Perić / datum: 22. 3. 2021. 10:08

Učenici osmih razreda i sedmog c razreda naše škole i ove su godine uspješno obilježili Mjesec hrvatskoga jezika. Ova manifestacija, čiji je začetnik Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje,  obilježava se od 2014. godine. Cilj je podsjetiti sve govornike hrvatskoga jezika na potrebu trajnog očuvanja bogatstva našeg jezika i svih vrijednosti koje ponosno nosi stoljećima.   Svjedoci smo kako je materinski jezik dio nas, naše prošlosti, sadašnjosti i neprocjenjivo nasljedstvo koje ostavljamo budućim generacijama. Njegovim ljepotama možemo se diviti ulazeći u svaki kutak naše domovine.

Diljem Hrvatske, a i šire, rasuta su obilježja koja svjedoče o njegovoj burnoj prošlosti, nepokolebljivosti, ljepoti, trajnosti, razvoju, potpori u teškim vremenima, posebnosti i važnosti. Hrvatski jezik nit je koja povezuje hrvatski narod od dolaska na ove prostore do današnjih dana. U tu nit utkani su svi događaji, osobe, materijalno i duhovno nasljeđe koji su obilježili i sačuvali njegov put do potpunog procvata. Puno je toga što hrvatski jezik čini neprocjenjivim dijelom nacionalnog identiteta i pripadnosti hrvatskome narodu. Zadaća je svih nas da te vrijednosti promičemo,  čuvamo, poštivamo i osvješćujemo njihov značaj jedni drugima. Upravo je Mjesec hrvatskoga jezika jedna od takvih prigoda. Manifestacija započinje 21. veljače Danom materinskog jezika. Tom prigodom učenici su tijekom nastave hrvatskoga jezika poslušali predavanje na temu Međunarodni dan materinskog jezika.


[OPŠIRNIJE]Školski projekt: Ljubavna tematika u književnim djelima
Kristina Perić / datum: 26. 2. 2021. 09:38

Tijekom mjeseca veljače učenici 7. c razreda sudjelovali su u školskom projektu pod nazivom Ljubavna tematika u književnim djelima. Može se reći kako projektne aktivnosti traju od petog razreda, a uključuju čitanje i analize književnih djela. Također, učenici dosta čitaju i u slobodno vrijeme te rado predlažu ostalim učenicima svoje omiljene knjige.

Za savjet i preporuku za čitanje obrate se i školskoj knjižničarki, a često na nastavu nose i omiljene knjige. Za provođenje projekta odvojili smo dio nastave hrvatskoga jezika i slobodno vrijeme učenika. Krenuli smo s motivacijskim kvizom kako bi se učenici prisjetili književnih djela u kojima se obrađuju teme dječje zaljubljenosti, smiješnih i tužnih ljubavnih zapleta, prvih simpatija i sl. Učenici su se vrlo brzo prisjetili omiljenih junaka iz njima dobro poznatih književnih djela te poznatih stihova ljubavnih lirskih pjesama. Uslijedila je rasprava o poznatim književnim zaljubljenim parovima i njihovim dogodovštinama. Učenici su navodili njihova imena, osobine te najvažnije događaje koji su im ostali u sjećanju.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2021.
Kristina Perić / datum: 9. 2. 2021. 09:13

Učenici 8. b OŠ „August Cesarec“ iz Ivankova i ove su godine obilježili Dan sigurnijeg interneta. Živimo u razdoblju digitalne dominantnosti u svim životnim aspektima. Učenici su od najranijih dana upoznati s raznim oblicima digitalne zabave. Kako ona nosi i svoje rizike, potrebno je stvoriti zaštitini krug sigurne uporabe online sadržaja kod mlađih generacija.

Promicanje važnosti odgovornog i sigurnog pristupa internetskim sadržajima jedna je od osnovnih zadaća odraslih osoba koje sudjeluju u odgoju i obrazovanju djece i mladih. Mogućnosti za osvješćivanje i poticanje na opreznost u digitalnom okruženju zaista je puno, a niz odličnih ideja nudi stranica Centar za sigurniji internet csi.hr.


[OPŠIRNIJE]Školski projekt: Usporedba književnoga djela S. Kolara, Breza i filma A. Babaje, Breza
Kristina Perić / datum: 8. 2. 2021. 09:27

Ove školske godine učenici osmih razreda sudjelovali su u školskom projektu na temu Usporedba književnoga djela S. Kolara, Breza i filma A. Babaje, Breza. Filmovi su  još uvijek premalo zastupljeni u nastavi hrvatskoga jezika, stoga se ovim projektom htjelo pridonijeti i važnosti medijskih sadržaja u odgoju i obrazovanju učenika.

Cilj projekta bio je uočiti sličnosti i razlike između književnoga djela i filmske prilagodbe. Učenici su tijekom siječnja ppohađali nastavu po modelu C pa smo projekt započeli po povratku u učionice, tj. od 1. veljače.

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - Božić u srcu mom i tvom
Kristina Perić / datum: 17. 12. 2020. 10:59

Ove godine članovi naše literarne skupine sa svojom nastavnicom Jasenkom Tisucki uključili su se u eTwinning projekt pod nazivom Božić u srcu mom i tvom. Projekt je započeo 20. studenog, a trajat će do 20. siječnja 2021. godine.

Ciljevi projekta su kreativno izražavanje učenika kroz izradu božićnih ukrasa i pisanje prigodnih misli i poruka te upoznavanje s učenicima iz drugih škola u Hrvatskoj.

Ovo je bila prilika i za stvaranje nekih novih prijateljstava. Učenici su rado prihvatili sudjelovanje u projektu i prihvatili se posla. Neke od njihovih radova možete pogledati u prilogu. Svoje radove poslali smo partnerskim osnovnim školama u Slavonski Brod, Rovišće i Zmijavce. Iako se zbog nepovoljne epidemiološke situacije  više ne viđamo u školi, svejedno s nestrpljenjem očekujemo naše poklone.

Ovom prigodom članovi literarne skupine i nastavnica Jasenka Tisucki žele vam sretne, vesele i zdrave božićne blagdane!


[OPŠIRNIJE]12. Festival prava djece
Kristina Perić / datum: 23. 11. 2020. 09:04

Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator organizirala je Festival u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom, a s ciljem proslave dječjih prava, promocije dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva mladih. Festival je zbog epidiemioloških prilika organiziran na daljinu, a u njegovu realizaciju uključio se i 8. b razred naše škole s razrednicom Jasenkom Tisucki.

Organizatori su pripremili izbor najboljih filmova stvaralaštva djece iz Hrvatske kojima smo   u sklopu programa „Školski objektiv“ mogli pristupiti besplatno. Učenici su pogledali film „Perfect“ koji govori o utjecaju medija na stvaranje pogrešnih ideala ljepote. Ova tema danas je često prisutna među mladima i privlači njihovu pažnju, a to su pokazali i učenici 8. b razreda aktivno prateći sve etape sata. Cilj aktivnosti bio je pokazati djeci koliki utjecaj mediji imaju na njihov doživljaj ljepote i kakvu sliku zbog toga stvaraju o sebi. Na kraju je naglašeno kakvu sliku trebaju imati o sebi. Prva aktivnost bila je istražiti  instagram profile slavnih osoba kako bi učenici prepoznali koliki utjecaj ovaj medij ima kako bi neke ličnosti sebe prikazale savršenim.

Zatim su izradili plakat pomoću samoljepljivih papira na kojima su napisali ime jedne osobe koju smatraju savršenom i razloge zbog kojih tako misle. Među slavnim osobama kao što su sportaši i glumice, našli su se i papirići s rečenicom „Mislim da nitko nije savršen.“. Nakon toga na pitanje Tko odlučuje tko je i što je lijepo? učenici su se uključili u raspravu. Uslijedilo je gledanje filma i analiza njegovog sadržaja i poruke. Sljedeća aktivnost bila je čitanje citata slavnih osoba s početka sata čije su profile učenici istraživali. Učenici su saznali s kojim su se problemima te osobe susrele u životu zbog stvaranja pogrešne slike o sebi u mladosti i utjecaju medija na njihovo samopouzdanje.

Zaključili su da su se i neke slavne osobe, koje su njima često uzor, susrele s pritiskom medija i na vrijeme prepoznale pogrešne utjecaje te naučile prihvatiti stvarnu sliku sebe, voljeti ju i cijeniti. Posljednja aktivnost bila je izraditi popis kvaliteta koje su uvijek moderne. Tako su stvorili poruku da su to prave osobine koje usrećuju njih i osobe kojima su okruženi.

                                                                                     Jasenka Tisucki, prof.


[OPŠIRNIJE]Vrijeme je za čitanje; školski projekt povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige
Kristina Perić / datum: 19. 11. 2020. 11:12

U sklopu ovoga projekta sudjelovali su učenici osmih razreda i sedmog c razreda naše škole te članovi naše literarne skupine i skupine Knjižničari. Realizacija projekta trajala je mjesec dana. Cilj projekta bio je razvijati ljubav prema knjigama, razvijati kritičko mišljenje, spoznati važnost čitanja.         

Učenici su odabirali književna djela za cjelovito čitanje s popisa i čitali u učionici, u knjižnici, u školskom dvorištu, kod kuće. Tijekom projekta poslušali su prezentaciju o važnosti čitanja i njegovim prednostima. Nakon pročitanih djela, učenici su imali određeno vrijeme kako bi se pripremili za sudjelovanje u rapravi tijekom koje su iznosili svoje mišljenje o pročitanom djelu. Kritički su se osvrnuli i na svoje izlaganje i izlaganje drugih učenika.

Takav način rada bio im je posebno zanimljiv. Posebno je pohvalno što su kroz rad u obliku rasprave svi učenici imali priliku sudjelovati, bolje razumjeti sadržaj, oblježja i poruke književnih djela. Tijekom realizacije projekta učenici su razvijali svoje ideje i proširivali ciljeve projekta. Fotografirali su svoja omiljena mjesta za čitanje i izrađivali svoje interpretacije književnih djela i prigodne kvizove pomoću digitalnih alata.

 

Članovi literarne skupine izradili su prigodni plakat na ovogodišnju temu Mjeseca hrvatske knjige Razlistaj se! Projekt smo ostvarili uspješno kombinirajući redovnu nastavu, poštivajući epidemiološke mjere i online nastavu. Komunikacija putem online nastave pomogla je učenicima jer su svoje radove i ideje mogli poslati i u svoje slobodno vrijeme.

Članovi skupine Knjižničara izradili su pano povodom Mjeseca hrvatske knjige te pjesme u formi akrostiha. Također su u programu pictochart izradili postere nakon istraživanja o njihovim vršnjacima diljem svijeta.

Projekt je uspješno realiziran i odlično je motivirao učenike na odvajanje vremena za čitanje. Voditeljice projekta bile su nastavnica Hrvatskoga jezika Jasenka Tisucki  i knjižničarka Kristina Perić.

 

Anabela

Nika

https://wordwall.net/resource/5970238/hrvatski-jezik/divlji-konj Lana

https://wordwall.net/resource/6361981/alkar Emanuela

https://create.piktochart.com/output/50819682-my-visual Barbara

https://create.piktochart.com/output/50779436-my-visual Ana

 

 

Jasenka Tisucki, prof.


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan knjige!
Kristina Perić / datum: 23. 4. 2020. 10:15

Jučerašnji dan posvetili  smo ovoj važnoj manifestaciji. Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine 22. 4. proglašen je Danom hrvatske knjige. Simbolična je to posveta hrvatskom književniku Marku Maruliću koji je na taj dan 1501. dovršio ep Juditu. Bilo je to prvo cjelovito djelo pisano hrvatskim jezikom. Više o tome možete pročitati na sljedećoj poveznici:

https://www.globalnovine.eu/kultura/knjizevnost/dan-hrvatske-knjige-poznati-dobitnici-nagrada-judita-davidias-i-slavic/


[OPŠIRNIJE]Obilježeni Dani hrvatskoga jezika
Kristina Perić / datum: 20. 4. 2020. 13:37

Dani hrvatskog jezika u programu nastave na daljinu

 

  U našoj se školi svake godine u mjesecu ožujku obilježava manifestacija Dani hrvatskog jezika. Zapravo, cijeli taj mjesec posvećujemo našem jeziku. Tim povodom učiteljica Hrvatskog jezika i voditeljica literarne skupine  J. Tisucki u suradnji s knjižničarkom K. Perić organizira zanimljive radionice,  prezentacije i kvizove za naše učenike. U tome im pomažu članovi skupine Knjižničari i članovi naše literarne skupine.

  Ovu hrvatsku kulturnu manifestaciju svojom je odlukom utemeljio Hrvatski sabor 28. 2. 1997. Dani se održavaju u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika objavljenu 17. ožujka 1967. Bila je to borba za hrvatski jezik, njegov razvoj i ravnopravnost u onim vremenima. Važno je istaknuti kako se hrvatski jezik unatoč svim teškoćama očuvao i preživio na što posebno trebamo biti ponosni. Hrvatski se jezik slobodno razvija, a posebno je priznanje dobio kao 24. službeni jezik EU.

  Ove godine tužne okolnosti odgodile su dio naših malih projekata za neka bolja vremena.  No, uspjeli smo neke prilagoditi trenutnoj situaciji i uključiti naše učenike u projekt Dana putem mreže yammer. Učenici su se rado odazvali i sudjelovali u ovom događaju.

Pogledali su prezentacije o bogatstvu i posebnosti našeg hrvatskog jezika, njegovoj povijesti, kulturnom nasljeđu i hrvatskom jeziku danas. Neki učenici su se okušali u pisanju pjesama i poruka o jeziku, drugi su rješavali zadatke koje je osmislila knjižničarka i slali svoja rješenja te tako pokazali svoje oduševljenje idejom. Većina je rješavala i ponuđene kvizove pa su rado slali pobjedničke rezultate.

 Iako smo im bili u mogućnosti ponuditi samo dio svega zamišljenog, uspjeli smo ih upoznati s ljepotama našeg materinskog jezika i podsjetiti ih koliko mogu biti ponosni što su govornici istog. Najviše nam je drago što smo učenicima nastavu na daljinu učinili zanimljivijom, ali i podignuli jezičnu svijest naših učenika. Uz obećanje kako ćemo sve njihove radove izložiti u našoj školi kada se svi ponovo okupimo, ohrabrili smo ih i rečenicom kako  poslije kiše uvijek dolazi sunce.

                       Jasenka Tisucki, učiteljica hrv. jezika i Kristina Perić, knjižničarka

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju