preskoči na sadržaj

Osnovna škola "August Cesarec" Ivankovo

Istraži svoju knjižnicu!

Autor: Kristina Perić, 22. 4. 2024. 10:51

 [više]

Proslava 18. rođendana Bibliobusa i nagrada za snimljeni BookTook

Autor: Kristina Perić, 7. 3. 2024. 11:27

Dana, 4. ožujka 2024. godine, članice skupine Knjižničari s knjižničarkom Kristinom, posjetile su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci i njihov Bibliobus kako bi sudjelovale u proslavi njegova 18. rođendana i dodjeli nagrada za najbolji BookTook.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2023.

Autor: Kristina Perić, 20. 11. 2023. 12:42

Završio nam je još jedan Mjesec hrvatske knjige. Učenici su mogli sudjelovati u zanimljivim sadržajima i radionicama te rješavati Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Naši prvašići postali su članovi Bibliobusa u akciji S Bibliobusom u prvi razred te su nakon upoznavanja dobili i svoje članske iskaznice i posudili prve slikovnice.

Učenici 5. c razreda zajedno s nastavnicom Marijom Jurić, sudjelovali su na radionici Postani prevoditelj te su čitali i uspoređivali isti naslov knjige na dva jezika – hrvatskom i engleskom. U knjigama Pet prijatelja, Princezini dnevnici i Kradljivica knjiga tražili su najzanimljivije ulomke, prepisivali ih na papire u boji te tako uredili panoe u knjižnici.

U listopadu smo započeli i sa sudjelovanjem u projektu Naša mala knjižnica. U njemu sudjeluju učenici trećih razreda. Započeli smo sa čitanjem knjige HB olovka.

Članice izvannastavne aktivnosti Knjižničari iz OŠ „August Cesarec“ Ivankovo i članovi INE Kreativni Englezi iz Engleskog jezika iz OŠ Ane Katarine Zrinski Retkovci odlučili su razveseliti jedni druge i izraditi prijedloge za čitanje, s ulomcima iz njima dragih knjiga. Kako je geslo ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige – Književnost bez granica, a ujedno je posvećen i prevoditeljima, ovo je bila odlična prilika za povezivanje engleskog i hrvatskog jezika pa su i ulomci bili na tim jezicima.
Učenici su se potrudili pronaći njima omiljene knjige i u njima najdraže ulomke kako bi na taj način preporučili svojim novim prijateljima što prosuditi i pročitati. Učenici naše škole tražili su ulomke iz knjiga na hrvatskom jeziku, a učenici iz Retkovaca ulomke iz knjiga na engleskom jeziku.
Osim preporuka za čitanje, učenicima je ovo prilika za međusobno upoznavanje i povezivanje, kao i za dodatno učenje i vježbanje, pisanje, poznavanje pravopisa i gramatike iz ova jezika.